Zeohand – zeolit – klinoptilolit puder za zaštitu ruku


■ Puder koji se koristi za zaštitu ruku gimnastičara, dizača tegova, džudista, karatista i atletičara
■ Koristi se za upijanje znoja, vlage i masnoće sa kože
■ Omogućava izvanredan kontakt ruku sa sportskim spravama
■ Sprečava razvoj gljivica, bakterija i mikroorganizama

ZEOHAND je potpuno nov proizvod na tržištu na bazi Zeolit-a koji ima primenu u mnogim sportskim disciplinama i radnim mestima, gde se najvažnija funkcija ostvaruje kroz pun kontakt rukama sa drugim telom. Gimnastičari imaju krugove, konj s hvataljkama; dizači tegova imaju šipke koje nose tegove; karatisti zahtevaju da se ruke i dlanovi što manje znoje; atletičari imaju tehničke discipline – kugla, kladivo, koplje, disk, karte, džudo itd.
Na mnogim radnim mestima u proizvodnim procesima potrebno je da dlanovi budu suvi, da se što manje znoje. Ranije su sportisti koristili isključivo talk, koji je u međuvremenu pokazao određene negativnosti. Talk iako minerološko-petrografski inertan, kod dužeg korišćenja počinje da bude podobno tlo za prikupljanje mikroorganizama,bakterija i stvaranje gljivica.
Često se zbog toga kod sportista u pojedinim sportskim disciplinama stvaraju ojedi i pucanje kože između prstiju. I-ZEOLIT preporučuje naizmenično korišćenje raznih pudera od talka i ZEOHAND-a, kako bi se predupredili problemi na koži.
U ZEOHAND je dominantan mineral klinoptilolit koji se u literaturi naziva i "čistač prirode i čoveka". Gljivice kao samostalna grupa mikro organizama,dosta napadaju nokte i pregibe na dlanovima i prstima. ZEOHAND je izuzetno sredstvo efikasno u borbi kod gljivičnih pojava. Gljivice su u odnosu na bakterije i viruse manje opasne pojave i zato ih treba prevencijom eliminisati na vreme.
Sastav, način i deklaracija na pakovanju.