ZEOLIT ECOPOD – Zeolitski mineralni dodatak za kvalitetne uslove boravka životinja u zatvorenom prostoru

EKOLOŠKI PROIZVOD
■ Ima dvostruko dejstvo - vezuje štetna isparenja i amonijak, zajedno sa prostirkom gradi kvalitetno đubrivo
■ Koristi se za živinarske farme, staje, svinjce, farme činčila, itd.
■ Apsorbuje štetna isparenja, amonijak i neprijatne mirise truleži
■ Popravlja ambijent
■ Sprečava kondenzaciju kod betonskih podova

ZEOLIT ECOPOD se koristi u farmama za popravku uslova negu životinja, a nakon toga sa inkrementima životinja obrazuje kvalitetno đubrivo. ECOPOD absorbuje (upija kao sunđer) tečnost i ostale isparljive supstance i vezuje ih za svoju kristalnu rešetku.
ECOPOD sa slamom i drugom prostirkom upija mokraću i osoku i stvara izvanredno đubre. ZEOLIT ECOPOD povećava efekat delovanja đubriva sa većim koeficijentom iskorišćenja azota, fosfora i kalijuma. ECOPOD sa stajnjakom deluje više godina što je skoro identično razlaganju mineralnih đubriva. ZEOLIT ECOPOD sa stajnjakom se može primeniti u količini od 35-40t/ha, svake 2-3 godine. Potrošnja ZEOLIT ECOPOD-a je u direktnoj vezi sa vrstom domaće životinje, higijenom i ambijentom objekta, a pre svega poda. ZEOLIT ECOPOD zadržava iz prostirke (slama-celuloza) amonijak i kalijum i obavlja funkciju i fermentacije aerobnih i anaerobnih uslovima. ECOPOD onemogućava stvaranje nitrata i nitrita (veoma opasni za životinje i ljude). U zemljama Evropske zajednice je utvrđeno štetno dejstvo mineralnih đubriva nakon dugogodišnjeg decenijskog korišćenja. ZEOLIT ECOPOD je i đubrivo a istovremeno vrši i dekontaminaciju nitrata i nitrita(NITRATNA DIREKTIVA – 676EC). ZEOLIT ECOPOD vezuje toksine i sprečava mikoze kod papkara i time sprečava krivljenje nogu.


ZEOLIT ECOPOD u kombinaciji sa slamom formira optimalan balans makro i mikro elemenata i tako popravlja kvalitet stajnjaka.