ECOFARM – Zeolit-klinoptilolit prečistač vode

EKOLOŠKI PROIZVOD
■ Absorbuje amonijak iz bunara, kaptaža i stajaćih voda
■ Absorbuje teške metale, pesticide i razne toksične materije
■ Sprečava razvoj mikroorganizama i truleži u vodi
■ Sprečava širenje i koncentraciju neugodnih mirisa u objektima vodosnabdevanja

ECOFARM se koristi za održavanje zdrave i pitke vode u bunarima
U zavisnosti od čistoće vode jedan kavez se koristi za 3-5 m3 vode. Dubina do koje se kavez spušta u vodu bunara je oko 3 – 4 m. Preko te količine vode dodaje se još jedan kavez.
ECOFARM absorbuju štetne materije po ljudski organizam i to: teške metale, ostatke pesticida, razne toksine, neprijatne mirise koji potiču od truljenja organskih materija.
Kapacitet razmene jona kod ECOFARMA je veliki, tako da se jonskom razmenom eliminišu iz vode štetne materije (pre svega teške metale i koliformne bakterije).
Kapacitet absorpcije zeolit-a uslovljen njegovom slobodnom strukturnom zapreminom-zapreminom pora, te se posle izvesnog vremena slobodna zapremina minerala potpuno popuni sa štetnim materijama. Zato se vrši aktiviranje minerala tj. njihovo sušenje i „osunčavanje“ koja može da traje dva-tri dana. Poželjno je da se osunčavanje vrši u prisustvu vetra, pri vlažnosti vazduha 50%-60% i temperaturi od 10-30 ̊C
Jedno punjenje sa prirodnim mineralima može se koristiti i do godinu dana. Organoleptički se osuši i trajnost ECOFARM-a i zeolita se nakon toga zdrobi i koristi kao đubrivo za cveće i povrtarske kulture.
Sastav, način upotrebe i deklaracija na pakovanju.