ZEOLIT EKOMIKROBI – Tečno organsko mikrobiološko đubrivo

ZEOLIT EKOMIKROBI predstavljaju tečnu suspenziju korisnih mikroorganizama bakterija i gljiva. Korisni  mikroorganizmi su veoma raznovrsni. Osnovna uloga ZEOLIT EKOMIKROBA je da biljkama sa kojima žive u zajednici obezbede najpogodnije uslove za razvoj i zaštitu od bolesti. EKOMIKROBI daju u jednom vremenskom periodu potrebnu ZEOLIT hranu za njihov opstanak i razmnožavanje, stimulišu razvoj biljke i štiti od prodora uticaja štetnih mikroorganizama.
Dodavanjem EKOMIKROBA broj korisnih mikroorganizama u zemljištu se naglo povećava, i to obezbeđuje biljkama povećanu količinu hrane za sopstveni razvoj.

PRIMENA ZEOLIT EKOMIKROBA

Efikasnost ZEOLIT EKOMIKROBA je razlličita u zavisnosti od mikrolokacije, zemljištu u kojem se primenjuje i ukupnog ambijenta. Zato se može reći da deluju različito u različitim geografskim područijima i rezličitim tipovima i strukturi zemljišta. Glavna uloga mikroorganizama je prerada organskih materija u hranljive elemente, pristupačne za biljku, kao i zaštita od patogena. Korisne bakterije i gljive prirodno sintetišu razne metabolite koji imaju aktivaciono i stimulativno dejstvo.
EKOMIKROBIMA se ne rešava problem u jednom prskanju (zalivanju), već se primenjuju više puta u zavisnosti od potrebe biljaka. U toku razvoja biljnih kultura prskanje se vrši u dva do tri, pa i više puta. ZEOLIT EKOMIKROBI se primenjuju:
■ U organskoj i klasičnoj poljoprivredi;
■ Popravljaju kvalitet zemljišta;
■ Intenzivno razgrađuju žetvene ostatke;
■ Vezuje teške metale iz zemlje i pesticida;
■ Smanjuje količinu patogenihh organizama;
■ Ubrzava razlaganje hemijskih preparata iz zemljišta;
■ Obezbeđuju dobru rastresitost i aeraciju;
■ Primenjuje se u zatvorenim i otvorenim sistemima;

Скочи на траку са алаткама